Videospeler inladen...

Trump wil minimumleeftijd om wapens te kopen in de VS verhogen van 18 naar 21 jaar

In een opvallende tweet schuift de Amerikaanse president Donald Trump drie voorstellen naar voor om schietpartijen in scholen zoals in Parkland in Florida te voorkomen. Zo is hij bereid om de leeftijd voor het aankopen van een wapen te verhogen van 18 naar 21 jaar.

Trump heeft zich altijd opgeworpen als verdediger van het wapenbezit in de VS en heeft daar tijdens de verkiezingen van 2016 een thema van gemaakt. Tijdens een ontmoeting met scholieren en ouders van vermoorde kinderen gisteren, stelde hij voor om leraars in scholen te bewapenen om dat soort schietpartijen de kop in te drukken. Vandaag nog tweette hij zijn steun voor de machtige wapenlobby van de NRA en diens voorman Wayne LaPierre.

Maar tevoren stuurde president Trump ook een andere opvallende tweet de wereld in. Daarin belooft hij te werken aan drie maatregelen om schietpartijen in de toekomst te voorkomen.

Zo wil hij een controle op de geestelijke gezondheid van mensen die wapens willen kopen, wil hij de leeftijd voor het kopen van een wapen verhogen van 18 naar 21 jaar en de verkoop van "bump stocks" aan banden leggen. Dat laatste zijn hulpmiddelen waardoor een semi-automatisch wapen toch automatisch kan schieten. Dat werd niet gebruikt in de school in Florida, maar wel bij de nog meer dodelijke schietpartij in Las Vegas vorig jaar.

Videospeler inladen...

Meest gelezen