New Yorkers wisselen winterkleren in voor T-shirt en korte broek: warmste 21 februari ooit

In Central Park in New York werd het gisteren 24,4 graden. Dat maakt het de warmste 21 februari ooit gemeten in het Amerikaanse stadspark. Vorig weekend vroor het er nog, gisteren braken de temperaturen een hoogterecord.

De winter is nog niet voorbij in New York, maar gisteren leek het daar wel even op. Met 24,4 graden Celsius op de thermometer overtroffen de temperaturen in Central Park het vorige warmterecord van 21 februari. Dat was in 1930, toen werd het 20 graden.

Het hoogterecord valt onverwacht, want afgelopen weekend lag New York nog bedekt onder een dikke laag sneeuw. Het US National Weather Service vertelde aan Metro UK wat de oorzaak is van de uitzonderlijke weersomstandigheden. "De hoge temperaturen voor deze tijd van het jaar zijn te wijten aan een hete luchtmassa die boven de stad hing."

Meest gelezen