Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Wapenarsenaal bij tiener in Amerikaanse staat Maryland gevonden

Bij een tiener die in de Amerikaanse staat Maryland op school met wapens bij zich was opgedaagd, is thuis een wapenarsenaal gevonden.  

De achttienjarige Alwin Chen is in Montgomery County in hechtenis gekomen nadat hij op school, de Clarksburg High School, een geladen pistool en een mes had meegebracht. Dat was een dag na de bloedige schietpartij waarbij op een school in Florida zeventien mensen zijn doodgeschoten.

Bij een huiszoeking is bij Chen een heus wapenarsenaal aangetroffen zoals een AR15-geweer, munitie, meerdere granaten, een tactische jas, en een ontsteker voor een landmijn. De tiener zou ook vroeger al minstens één keer een vuurwapen naar school hebben meegebracht.

In Los Angeles hebben de autoriteiten ook een tiener aangetroffen met een wapenarsenaal. Een zeventienjarige leerling van de El Camino High School met een "uitgebreid disciplinair" verleden had gezegd dat hij de campus binnen de drie weken zou "omverschieten". Een veiligheidsman van de school confronteerde vrijdagmiddag meteen de tiener die zei dat het enkel om een grap ging.

De verwittigde politie leerde daarop dat er een handvuurwapen op het adres van de jongen was geregistreerd. Bij hem thuis vonden de speurders twee semi-automatische geweren, twee handvuurwapens en negentig magazijnen. Zijn broer zei dat de wapens van hem waren. De vastgezette tiener was boos omtrent de regels in de klas.

Meest gelezen