36 transmigranten opgepakt bij politieactie in Zeebrugge

De politie heeft in de regio Zeebrugge 36 transmigranten opgepakt die naar eigen zeggen afkomstig zijn uit Libië, Marokko, Syrië, Tunesië en Eritrea. Aan de actie in de wijde omgeving van de haven van Zeebrugge namen 37 politiemensen deel.

Bij een actie in de regio Zeebrugge zijn donderdag 36 transmigranten onderschept. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Aan de actie in de wijde omgeving van de haven van Zeebrugge namen 37 politiemensen van de federale en de lokale politie deel. Ze maakten ook gebruik van een drone. Ook de Dienst Vreemdelingenzaken speelde een rol.

In totaal werden 36 vluchtelingen opgepakt, waarvan er 20 beweren uit Algerije afkomstig te zijn. Andere transmigranten waren naar eigen zeggen afkomstig uit Libië, Palestina, Marokko, Syrië, Tunesië en Eritrea.

Tijdens de actie deden zich ook twee incidenten voor. In Blankenberge sloeg een transmigrant op de vlucht, waardoor een controleur van De Lijn lichte verwondingen opliep aan haar hand. Tegen een andere transmigrant liep nog een bevel tot gevangenneming. Hij werd naar de gevangenis overgebracht.

Donderdagochtend, nog voor de start van de actie, waren ook al vier transmigranten aangetroffen in een leegstaand pand. In de haven van Zeebrugge werden ten slotte twee Albanezen betrapt op het binnendringen van de haven. Ze bevonden zich op de terreinen van P&O Ferries.

Meest gelezen