Barbara Alston (74) van The Crystals is overleden

Barbara Alston is overleden. In de jaren 60 was ze een poosje de leadzangeres van The Crystals. Met dat kwintet scoorde ze hits als "Then he kissed me" en "Da doo ron ron". Ze was 74.

Een gouden stem van de jaren 60 is niet meer: in de VS is Barbara Ann Alston gestorven (tweede van rechts op de foto), vertelt haar dochter Donielle Prophete aan de BBC. Samen met Dee Dee Kennibrew, Mary Thomas, Patricia Wright en La La Brooks vormde ze in de jaren 60 het kwintet The Crystals.

Aanvankelijk was Alston leadzangeres van de band die Phill Spector oprichtte. Haar stem is onder meer te horen in het nummer "There's no other like my baby". Later gaf ze de fakkel van leadzangeres door aan Brooks en scoorden ze de iconische hits "Then he kissed me" (zie video onder) en "Da doo ron ron" (zie video bovenaan).

Volgens Prophete was haar moeder nog steeds dol op The Crystals. "Ze sprak voortdurend over haar tijd bij hen", vertelt ze aan de BBC. "Ze hield van de sisterhood, van het reizen."

Alston overleed al op 16 februari. Ze was 74 en stierf aan de gevolgen van griep.

Meest gelezen