Film in zicht over zeilmeisje Laura Dekker

Een Duits filmbedrijf gaat het avontuur van de Nederlandse Laura Dekker in beeld brengen. Op haar zestiende zeilde ze in haar eentje rond de wereld.

Het was enkele jaren geleden voorpaginanieuws: de drang van de Nederlandse Laura Dekker om een solozeilreis rond de wereld te maken. Daar moest ze eerst een juridische strijd voor uitvechten. Uiteindelijk koos Laura Dekker op 21 augustus 2010 het ruime sop in Gibraltar. 518 dagen later meerde ze aan op Sint Maarten.  Ze was de jongste solozeiler ooit die daar in slaagde.

Verschillende Amerikaanse filmproducers hebben Laura Dekker sindsdien benaderd. Uiteindelijk gaf ze de voorkeur aan het Duitse productiehuis Sommerhaus en regisseur Florian Cossen. Een timing voor de film is niet bekend gemaakt. In 2013 was al eens een documentaire gedraaid over haar epische tocht. Maar Dekker was niet tevreden met die film.   

Meest gelezen