2017 Invision

"Doen jullie Snapchat ook niet meer open?": Kylie Jenner laat met één tweet aandelenkoers flink kelderen

Eén tweet van realityfiguur - en halfzus van Kim Kardashian - Kylie Jenner, waarin ze zich openlijk vragen stelt over de nieuwe versie van Snapchat. Meer was er niet nodig om de aandelenkoers van het bedrijf achter de app flink te laten kelderen. 

"Doen jullie Snapchat ook niet meer open? Of ligt het enkel aan mij?" Kylie Jenner liet er weinig twijfel over bestaan via Twitter. Sinds de vernieuwing gebruikt ze de berichtenapp niet meer. "Dit is zo jammer."

De bekende halfzus van Kim Kardashian heeft zowat 21,5 miljoen volgers op Twitter en heeft ook veel invloed op de jongeren die tot de doelgroep van Snapchat behoren. Hoewel ze even later benadrukte "nog steeds van de app te houden", werden veel beleggers behoorlijk zenuwachtig, zo bleek gisteren op de beurs. 

De aandelenkoers van het bedrijf achter de applicatie daalde op een bepaald moment tot 8 procent. Uiteindelijk klokte het bedrijf af met een verlies van 6 procent. Oftewel: 1,3 miljard dollar minder dan een dag voordien. 

Kritiek op update

Snapchat krijgt de afgelopen weken behoorlijk wat kritiek te slikken, nadat de applicatie begin deze maand een update had uitgevoerd. Zo worden berichten van media en vrienden voortaan gescheiden en komen de zogenoemde stories boven individuele snaps en berichten.

Meer dan een miljoen gebruikers ondertekenden ondertussen al een petitie om de aanpassingen terug te schroeven. Snapchat heeft beloofd om met aanpassingen te komen. De update zou in de komende weken moeten verschijnen. 

Meest gelezen