Leraar die vluchtmisdrijf pleegde, krijgt werkstraf in plaats van celstraf van 5 jaar

Een leraar die twee jaar geleden een dodelijk ongeval veroorzaakte en vluchtmisdrijf pleegde, heeft in beroep een forse strafvermindering gekregen. In eerste aanleg kreeg hij nog vijf jaar cel, waarvan twee met uitstel. In beroep heeft hij nu een werkstraf van 240 uur gekregen.

Twee jaar geleden reed de dertiger met zijn bestelwagen een 24-jarige voetganger aan in Lichtervelde, waarna hij meteen doorreed. Pas toen zijn moeder de schade aan zijn auto opmerkte, gaf hij zich aan. Het slachtoffer overleefde het ongeval niet. Tot vandaag houdt de bestuurder vol dat hij niet wist dat hij iemand had aangereden, hij dacht dat het om een verkeersbord ging.

De man werd veroordeeld tot vijf jaar cel, waarvan drie jaar effectief. Maar hij ging in beroep en vroeg een werkstraf zodat hij zou kunnen blijven lesgeven. De rechter is die redenering nu gevolgd: de man krijgt een werkstraf van 240 uur.

De ouders van het slachtoffer zijn zwaar ontgoocheld: "Ik had eigenlijk gehoopt dat het bevestigd zou worden", zei zijn vader. "240 uur. Ik weet niet hoeveel dagen dat is, maar het is niet veel. Ik vind niet dat hij nog voor een klas kan staan. Je hebt als leraar een voorbeeldfunctie. Hoe kan hij nog een voorbeeld zijn?"

Uit het archief: het vluchtmisdrijf vond plaats in februari 2016. 

Video player inladen...

Meest gelezen