Mechelen verzamelt ongebruikte luiers via Pamperboxen

De stad Mechelen en het Sociaal Huis gaan ongebruikte luiers verzamelen via Pamperboxen. Daarin kunnen mensen een overschot aan luiers kwijt, nadien worden ze aan één euro per 15 stuks verkocht aan kwetsbare gezinnen met jonge kinderen.

De Pamperbank bestaat in Vlaanderen al langer maar was in Mechelen nog niet actief. De stad en het Sociaal Huis starten nu met Pamperboxen waarin mensen hun ongebruikte luiers kunnen achterlaten.     

"Op acht plaatsen in de stad (drie stedelijke kinderdagverblijven, drie consultatiebureaus van het Jonge Kind, het Huis van de Mechelaar en Huis van het Kind) kunnen mensen ongebruikte luiers achterlaten", zegt schepen en voorzitter Sociaal Huis Koen Anciaux (Open VLD). 

Eén euro-pakketjes

"We weten dat luiers duur zijn in aankoop en veel van onze cliënten bij het Sociaal Huis hebben moeite om ze te betalen. De ingezamelde luiers zullen in pakketjes van 15 stuks worden aangeboden voor één euro." 

   
Mensen die met een overschot zitten omdat hun kind de luiers ontgroeid is, kunnen op deze manier andere Mechelaars met jonge kinderen helpen. Via maatschappelijk assistenten wordt bepaald wie beroep kan doen op de één euro-pakketjes. "In eerste instantie kunnen mensen één keer per maand een pakket van 15 luiers aankopen voor één euro", zegt Anciaux nog. "Maar het is niet duidelijk hoeveel luiers we zullen ophalen. Daarom roepen we mensen maar ook bedrijven op om bijkomende financiële bijdragen te doneren. Elke euro die via dit project wordt verdiend, wordt opnieuw in het project geïnvesteerd." 

   
Sociaal Huis Mechelen hoopt de Pamperboxen ook bij private kinderopvangbedrijven en mutualiteiten te kunnen zetten.

meer informatie vind je op www.depamperbank.be.

Meest gelezen