Videospeler inladen...

Modellen van Gucci dragen replica van eigen hoofd mee op catwalk

Opvallende beelden tijdens het defilé van Gucci in Milaan: modellen die replica's van hun eigen hoofd meedragen. De show van Alessandro Michele wordt beschreven als "een van de meest surrealistische shows" van de Modeweek van Milaan. 

De valse hoofden zagen er akelig echt uit, ze hadden zelfs hetzelfde kapsel en dezelfde gelaatsuitdrukking als de modellen die ze droegen. Volgens creatief directeur Alessandro Michele "stellen de hoofden de strijd om je eigen identiteit te vinden voor" en wijzen ze ook op het belang om "te zorgen voor je hoofd en je gedachten".  

De levensechte replica's werden gemaakt door het Romeinse bedrijf Makinarium. Dat verzorgde de special effects van onder meer "All the money in the world" van Ridley Scott en van "The tale of tales", een fantasyfilm met Salma Hayek van regisseur Matteo Garrone. 

(lees verder onder foto)

AP

En daar bleef het niet bij. Modellen werden met babydraakjes de catwalk opgestuurd en sommigen hadden een derde oog op hun voorhoofd gekregen.  De catwalk ademde de sfeer van een operatiekamer uit, compleet met medische stoel en kil ziekenhuislicht. 

(lees verder onder foto) 

AP

Michele liet zich voor de collectie inspireren door verschillende culturen, zo waren er tulbanden te zien, Zuid-Amerikaanse patronen en opvallende hoofddeksels. 

Michele is sinds januari 2015 artistiek directeur van Gucci. Hij omschrijft zijn werk als "chirurgie: snijden, samenstellen en experimenteren op de operatietafel".  De Modeweek van Milaan loopt nog tot en met 26 februari. 

AP
AP

Meest gelezen