Miljardair en investeerder Warren Buffett

"Rijkste Belg" Alexandre Van Damme vervangt Warren Buffett bij Kraft Heinz

Alexandre Van Damme, een van de rijkste Belgen, is voorgedragen om Warren Buffett te vervangen als bestuurder bij de voedingsgigant Kraft Heinz. De 87-jarige Buffett is zijn reisverplichtingen aan het afbouwen en stopt daarom in april uit de raad van bestuur, aan het einde van zijn termijn.

Miljardair en investeerder Warren Buffett speelde een belangrijke rol in de creatie van Kraft Heinz, ontstaan na de fusie tussen Kraft Foods en H.J. Heinz. Zijn investeringsgroep Berkshire Hathaway werkte samen met investeerder 3G Capital om ketchupmaker Heinz over te nemen in 2013. Een kleine twee jaar later werd Heinz samengevoegd met Kraft Foods.

Van Damme is genomineerd om de vacante plek in de raad van bestuur in te vullen. "We zijn erg blij dat we de expertise en het inzicht van Alexandre bij Kraft Heinz kunnen binnenhalen, en geloven dat zijn managerservaring en leiderschap erg waardevol zullen zijn voor de raad van bestuur, de leiding en het bedrijf in zijn geheel", luidt het.

Alexandre Van Damme is een van de rijkste Belgen, mogelijk zelfs de allerrijkste. Hij is een belangrijke familiale aandeelhouder van bierbrouwer AB InBev en speelde onlangs nog een sleutelrol bij de verkoop van voetbalclub RSC Anderlecht, waar hij ook aandeelhouder is. Van Damme, die woont in Zwitserland, is erg gesteld op zijn privacy. Hij geeft geen interviews en er zijn slechts enkele foto's van hem bekend.

Meest gelezen