Foto Kurt

Belgische parlementsleden brengen hulde aan Ann-Laure Decadt in Manhattan

Op 31 oktober vorig jaar reed in Manhattan een terrorist acht mensen dood, waaronder mevrouw Ann-Laure Decadt, en verwondde er nog eens elf anderen.

Senatoren Pol Van Den Driessche (N-VA), Alain Destexhe (MR) en Kamerlid Sabien Lahaye-Battheu (Open Vld) hebben vrijdagmiddag lokale tijd een bloemenkrans neergelegd op de bewuste plaats in Manhattan. De jonge moeder Ann-Laure Decadt uit Staden overleefde de aanslag niet, drie andere landgenoten raakten ernstig gewond.

De drie parlementsleden waren van woensdag tot vrijdag in New York voor de jaarlijkse hearing van de Interparlementaire Unie (IPU) met de Verenigde Naties in New York met als thema de migratieproblematiek.

Op de plaats van de aanslag (Pier 40) van 31 oktober vorig jaar, waarbij acht doden vielen onder wie Ann-Laure Decadt, legden ze vrijdag een bloemenkrans neer. Ook de Belgische consul was aanwezig, onder een grijs wolkendek. Terzelfdertijd plantten vertegenwoordigers van de Hudson River Park Authority en het New Yorkse stadsbestuur een boompje ter nagedachtenis. "Soms lijkt er wel een soort van gewenning te ontstaan tegenover terreur. Dat kan niet, dat mag nooit", zei Van Den Driessche in een korte toespraak. Daarna wandelde het gezelschap over het fietspad waar de IS-aanhanger zijn moordende rit reed.

Meest gelezen