Laurie Dieffembacq

Gentenaars trotseren winterkou voor Chinese nieuwjaarsparade

Honderden Gentenaars hebben ondanks de winterkou vanmiddag de Chinese nieuwjaarsparade bijgewoond. De parade was dit jaar te gast in Gent, na edities in Dinant en Brussel.

"We hebben een speciale band met China", zei burgemeester Daniël Termont (SP.A). "Er studeren aan de Gentse Universiteit wel 350 studenten en onderzoekers. Onze stad steunt het EU-China-project voor duurzame stadsontwikkeling. En Geely automobile is de eigenaar van Volvo Car Gent."

Na de toespraak van Termont nam ook de Chinese ambassadeur in België het woord. "Ik wil burgemeester Termont en de stad Gent bedanken om gaststad te zijn van de Chinese nieuwjaarsparade. Ik ben blij te zien dat Chinese verenigingen en de inwoners van Gent genieten van het Chinese Nieuwjaar."

Daarop trok vanuit de Stadshal een parade door de straten van Gent, waarin Gentse en Chinese verenigingenook in de kleurrijke stoet, waaraan enkele honderden artiesten deelnamen. Traditionele draken trokken de aandacht, begeleid door Chinese instrumenten. Maar ook Vlaamse fanfares namen deel aan de parade.

De overgang van oud naar nieuw wordt door de Chinese gemeenschappen overal ter wereld gevierd. Bij ons werd de parade georganiseerd door Chinese verenigingen in België, in samenwerking met de Chinese ambassade en de stad Gent.

Laurie Dieffembacq
Laurie Dieffembacq
Laurie Dieffembacq

Meest gelezen