Nieuwe dodenstad ontdekt in Zuid-Egypte

In de Zuid-Egyptische stad Minya is een oude necropolis ontdekt, zo kondigde het Egyptische ministerie van Oudheden aan. De begraafplaats bevat onder meer een gouden masker, 40 sarcofagen, een duizendtal beelden, sieraden en andere kunstwerken.

In Minya, een stad in het Zuiden van Egypte, is opnieuw een necropolis of dodenstad blootgelegd. Het gaat om een grote begraafplaats: tot nog toe zijn meer dan veertig sarcofagen ondekt, en ook een gouden masker, tal van sieraden, beelden en andere kunstwerken. Er zijn ook menselijke en dierlijke resten zoals schedels bovengehaald. 

AP

De opgravingswerken begonnen in 2017, en onder meer teams uit München, Hildesheim en Egypte werkten in het gebied. 

Videospeler inladen...

"Het is slechts het begin van een nieuwe ontdekking, en ik denk dat we zeker vijf jaar werk zullen hebben op de begraafplaats", vertelde minister van Antiquiteiten Khaled al-Enany aan de verslaggevers op de plaats van de ontdekking. "De ontdekking is belangrijk omdat ze verschillende aspecten van het leven van de oude Egyptenaren blootlegt."

AP

Egypte heeft de afgelopen maanden al een aantal ontdekkingen aangekondigd, waaronder verschillende graftombes in de zuidelijke stad Luxor.

AP

Het land probeert zijn toerisme weer aan te zwengelen, dat traditioneel een belangrijke bron van inkomsten is. De toeristische sector kreeg zware klappen door de onrust die volgde op de opstand tegen oud-dictator Hosni Moebarak in 2011.

AP

Meest gelezen