Videospeler inladen...

Bollywoodster Sridevi -de actrice die geen mannelijke tegenspeler nodig had voor succes- overleden

Bollywoodlegende Sridevi Kapoor is op 54-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een hartaanval. Ze stierf onverwachts in Dubai waar ze het huwelijk van haar neef zou bijwonen. Sridevi was de afgelopen vijf decennia te zien in meer dan 150 films. Ze was een van de weinige Indiase actrices die gerust een kaskraker kon dragen zonder de steun van een mannelijke tegenspeler.

Namen van Bollywoodsterren doen hier meestal geen belletje rinkelen, maar Sridevi valt nochtans een icoon te noemen. Sinds haar 4 jaar speelde ze mee in films. Haar carrière overspant vijf decennia en ze was te zien in klassiekers als "Mr India", "Chandni", "ChaalBazz" en "Sadma". Sommige films werden gewoon speciaal voor haar geschreven.

Haar dood maakt veel reactie los op sociale media. De Indiase premier Narendra Modi zegt bedroefd te zijn op Twitter, terwijl president Ram Nath Kovind schrijft dat hij "in shock" is. Ook de burgemeester van Londen, Sadiq Khan, reageert en omschrijft haar als "een ontzettend getalenteerde actrice, artieste en producer". Khan ontmoette Sridevi onlangs toen hij naar India reisde.

Sridevi stond bekend om haar perfecte timing en haar talent voor dans (foto), een van de belangrijkste elementen in heel wat Bollywoodfilms. In de jaren 90 verdween de actrice van het scherm om zich te concentreren op de opvoeding van haar dochters, die ze had met filmproducent Boney Kapoor. In 2012 maakte ze een geslaagde comeback in "English vinglish", waarin ze een vrouw vertolkt die Engels probeert te leren.  

Copyright 2018 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen