Belga

Lichtfestival Bright Brussels lokt 120.000 bezoekers

Bright Brussels, het Brusselse lichtfestival heeft op vier dagen tijd 120.000 bezoekers gelokt. Ze trotseerden de vrieskou om 11 lichtinstallaties van internationale kunstenaars te bewonderen. Zo ontdekten ze de wijken rond de voormalige oude haven van Brussel in een ander licht. 

Het succes van het Bright Brussels lichtfestival gaat in stijgende lijn. Deze tweede editie liep van 22 tot 25 februari en wist iets meer dan 120.000 bewonderaars naar Brussel te lokken, ondanks de stevige vrieskou. Het parcours was dit jaar meer naar het centrum verlegd.  

In de wijken rond het kanaal, zeg maar de vroegere oude haven van  Brussel, trokken verschillende internationale kunstenaars elf lichtinstallaties op. Vier dagen lang baadden de  Begijnhof-, Kaaien- en Dansaertwijk 's avonds in een ander licht. Dat gaf bezoekers uit alle windstreken de gelegenheid om die wijken en verborgen parels zoals het Begijnhofplein te ontdekken.

Belga

 Ook de handelaars zijn bijzonder tevreden en kijken al uit naar een volgende editie. Brussels minister van Mobiliteit en Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) overweegt om het parcours dan autovrij te maken. 

Belga

Meest gelezen