Belga

Politie stopt 36 uursfeest van Brussels kunstencentrum Recyclart al na één nacht

De politie heeft het 36 uursfeest van het Kunstencentrum Recyclart in Brussel al na één nacht stilgelegd. Recyclart moet vertrekken uit het station Kapellekerk in Brussel en had voor het afscheid 36 uur aan feestelijkheden gepland. Maar door nachtlawaai en vechtpartijen kwam daar een vroegtijdig einde aan.

Kunstencentrum Recyclart in Brussel wou zijn verplichte afscheid uit het station Kapellekerk vieren met een feest dat 36 uur moest duren. Er waren op de eerste avond 800 feestvierders aanwezig. Maar de politie kreeg al snel verschillende oproepen van buurtbewoners die klaagden over nachtlawaai en vechtpartijen. Daarop legde de politie het feestje de eerste avond al stil.

Bovendien bleek dat de organisatoren geen toestemming van de brandweer hadden gekregen en dat de brandveiligheid niet verzekerd kon worden. 

Recyclart moet eind februari defintief vertrekken uit het station Kapellekerk. Vanaf maart verhuist Bar Recyclart naar de glazen koepel van Les Brigitinnes. Waar de rest van de activiteiten zal worden voortgezet is nog niet bekend. De Molenbeekse schepen Karim Majoros (Ecolo) stelde voor om uit te wijken naar een gebouw in de Manchesterstraat. 

Meest gelezen