Copyright 2017 The Associated Press. All rights reserved.

Spanning in Kinshasa groeit

In Kinshasa, de hoofdstad van Congo, groeit de spanning. De oppositie, met steun van de katholieke kerk, wil vandaag een protestmars organiseren tegen president Kabila, maar die mars is door de overheid verboden.

Ook hebben honderden aanhangers van president Kabila het terrein rond de kathedraal bezet. Ze willen er de nacht doorbrengen en morgen de mis bijwonen. Ook willen ze voorkomen dat er zich rond de kathedraal toch protesten zouden vormen. Op verschillende plaatsen in Kinshasa heeft de politie controleposten opgezet. Bij twee vorige protestmarsen eind vorig jaar en eind januari schoot de politie met scherp op manifestanten en zijn er doden gevallen.

De oppositie wil dat presidernt Kabila aftreedt. Zijn mandaat liep in december vorig jaar officieel ten einde maar hij wil voorlopig van geen wijken weten.

Meest gelezen