Video player inladen ...

Vergeten Oscarfilms (deel 1): "The lost city of Z"

Deze week staat in het teken van de Oscaruitreikingen die plaatsvinden in de nacht van 4 op 5 maart in Hollywood. Ward Verrijcken toont ons in de aanloop elke dag vergeten Oscarfilms: titels die in 2017 zijn uitgekomen en die Oscargoud verdienen maar toch naast nominaties hebben gegrepen.

De eerste aflevering in deze reeks staat in het teken van het meesterwerk "The lost city of Z". De film is gebaseerd op de avonturen van Percival Fawcett die in het begin van de 20e eeuw heel wat expedities leidde naar het Amazonenwoud. Hij zocht daar naar een fabelachtige stad helemaal opgetrokken uit goud. In 1925 verdween Fawcett samen met zijn oudste zoon en werd uiteindelijk dood verklaard.

Volgens FilmWard verdiende deze prachtige film 5 nominaties: Beste Film, Beste Regie van James Gray, Beste Mannelijke Hoofdrol van Charlie Hunnam, Beste Vrouwelijke Bijrol van Sienna Miller die nog nooit zo straf is geweest en ook de Beste Fotografie van Darius Khondji.

Lees ook