AFP or licensors

Amerikaanse wapenlobby: "We laten ons niet afschrikken door bedrijven die samenwerking stopzetten"

In de VS heeft de Amerikaanse National Rifle Association (NRA), de Amerikaanse wapenlobby, verklaard dat het zich niet laat afschrikken door de bedrijven die de samenwerking willen stopzetten. “We blijven de individuele vrijheden verdedigen, die Amerika altijd de grootste natie ter wereld hebben gemaakt.”

De NRA doet de beslissing van een aantal Amerikaanse bedrijven om niet meer met hen samen te werken af als “een schaamteloze vertoning van politieke en burgerlijke lafheid.” 

“Laat het absoluut duidelijk zijn. Het verlies van een korting zal geen enkel NRI-lid afschrikken, noch afleiden van onze missie om de individuele vrijheden, die Amerika altijd de grootste natie ter wereld heeft gemaakt, te beschermen en te verdedigen”, tweette de NRA.

Bedrijven zetten samenwerking stop

Na de schietpartij in Florida vorige week hebben heel wat bedrijven zoals luchtvaartmaatschappijen Delta en United Air Lines,  autoverhuurbedrijven, banken en verzekeraars hun samenwerking stopgezet. Ze bieden leden van de NRA niet langer kortingen aan. 

Zo tweette luchtvaartmaatschappij Delta: “Delta wil de NRA laten weten dat we hun contract voor gereduceerde tarieven zullen beëindigen via ons groepsreisprogramma. We vragen de NRA om onze informatie van hun website te verwijderen."

#BoycottNRA

De NRA is een van de machtigste politieke lobbygroepen in de VS en heeft naar eigen zeggen 5 miljoen leden.  Na de schietpartij in de school in Parkland, Florida is het wapendebat in de VS opnieuw opgelaaid.

De NRA krijgt heel wat kritiek omdat het elke aanpassing aan de wapenwet probeert te voorkomen. Er circuleert nu de hashtag #BoycottNRA, een campagne waarmee bedrijven aangeven dat ze niet meer willen samenwerken met de NRA.


In een verklaring op hun website laat de NRA weten dat “deze bedrijven zullen vervangen worden door andere, die erkennen dat patriottisme en toewijding aan de grondwettelijke vrijheden kenmerken zijn van een markt die ze willen bedienen.” 

Bij de schietpartij van woensdag 14 februari in een middelbare school in Parkland in Florida zijn zeventien doden gevallen. De verdachte is een 19-jarige oud-leerling van de school. 

Meest gelezen