Videospeler inladen...

Zeker 4 zwaargewonden bij explosie en brand in Britse stad Leicester

In Leicester, in Groot-Brittannië, zijn zeker 4 zwaargewonden gevallen bij een zware explosie en een brand in een winkel. Ze verkeren in kritieke toestand. De reddingsoperatie door de hulpdiensten is nog aan de gang. Volgens de politie zijn er geen aanwijzingen dat het zou gaan om terreur.

De explosie gebeurde rond 20 uur. Getuigen spreken over een enorm luide knal en een schok die in de hele buurt voelbaar was. Op beelden is te zien dat het winkelpand volledig is vernield. De hulpdiensten hebben de omgeving afgezet en vragen om uit de buurt te blijven. De omliggende huizen zijn ontruimd.

De vier zwaargewonden verkeren in kritieke toestand. Of er mogelijk nog mensen onder het puin liggen, is niet duidelijk. Wat de explosie heeft veroorzaakt, is eveneens onduidelijk, maar de politiediensten hebben geen aanwijzingen dat het zou gaan om een terreurdaad.

Meest gelezen