"Je brengt niet alleen jezelf in gevaar, maar ook je prachtige dier"

Rijden onder invloed. Vaak wordt dit automatisch gelinkt aan rijden met een voertuig. Niet zo voor Luis Perez uit Placentia, in de Amerikaanse staat Californië. Hij werd immers afgelopen weekend tegengehouden voor dronken rijden… op zijn paard.

De agenten die hem tegenhielden, langs een drukke weg dan nog,  merkten dat hij behoorlijk meer boven zijn theewater was dan wettelijk toegelaten is. Hij werd dan ook onmiddellijk meegenomen naar de gevangenis en mocht de nacht doorbrengen in een cel.

Het paard werd vervolgens door de politie afgeleverd bij de moeder van Perez.

"We hebben toch wel binnenpretjes als we dergelijke situaties meemaken. Wat niet betekent dat je niet moet oppassen voor ons als we zulke situaties tegenkomen, reageerde de politie nog, "Je mag sowieso al niet met je paard langs zo’n drukke weg lopen, laat staan dat je het dan ook nog in een dronken toestand doet. Want je brengt er niet alleen jezelf mee in gevaar, maar ook je prachtige dier."

Op Twitter volgden nog reacties als: