2017 The Washington Post

Zanger Ed Sheeran verkocht in 2017 het meeste albums

De Britse zanger Ed Sheeran is de "bestseller" van 2017 in de muziekbusiness. Van hem gingen vorig jaar wereldwijd de meeste albums over de toonbank, dat meldt de Internationale Federatie van de Fonografische Industrie (IFPI).

De Britse muzikant Ed Sheeran volgt Drake op als best verkochte artiest in 2017. Drake zakt dit jaar naar plaats twee. Het brons is voor de Amerikaanse zangeres Taylor Swift.

De 27-jarige Sheeran haalde recordverkopen met zijn derde album, "Divide", en de uit dat album getrokken singles "Shape of you", "Castle on the hill", "Galway Girl" en "Perfect". Het in maart 2017 uitgebrachte album haalde op 36 markten meervoudig platina. "Shape of you" was de bestverkochte single met multiplatina in 32 markten.

2017 Invision

De Canadese rapper Drake dankt het zilver aan zijn compilatiealbum "More life", Swift het brons aan haar zesde, pas in november uitgebrachte album "Reputation". 

De in Londen gevestigde IFPI stelt haar klassement op rekening houdende met de fysieke verkoop, de online verkoop, het aantal keer dat een plaat is beluisterd en met on-demand-streaming. De top tien wordt, in volgorde, vervolledigd met albums van Kendrick Lamar, Eminem, Bruno Mars, The Weeknd, Imagine Dragons, Linkin Park en The Chainsmokers.

Meest gelezen