De nieuwe Hit FM moet al uit de ether na misleidende info rond Flair

De nieuwe Hit FM moet al uit de ether. Op vraag van Topradio schorst de Raad van State de erkenning van Hit, omdat die loog over een samenwerking met Flair. Dat berichten De Morgen en De Standaard.

In het frequentieplan van Vlaams minister van Media Sven Gatz (Open VLD), dat eind vorig jaar van kracht werd, was er plaats voor vier netwerkradio's. Topradio moest in de strijd zijn meerdere kennen in Hit FM, de voormalige non-stopradio die zich nu profileerde als eerste "vrouwenradio".

Topradio liet het daar niet bij en stapte naar de Raad van State. Want volgens het radiostation steunde de toekenning van Hit op foute informatie en was er helemaal geen samenwerking met Flair.

In zijn aanvraagdossier had CFM nv, het mediabedrijf achter Hit, van een "structurele overeenkomst" gesproken met het vrouwenblad.

Maar in een mail aan Topradio verklaarde de brandmanager van Flair dat er geen sprake was van een bindend engagement. Dat het enkel ging om nog lopende gesprekken. De Raad van State geeft Topradio nu, na een spoedzitting, gelijk.