Video player inladen...

Niemand wil The Weinstein Company kopen en dus wordt het faillissement aangevraagd

De overname van The Weinstein Company, het ooit succesvolle bedrijf van Hollywoodproducenten Harvey en Bob Weinstein, is mislukt. "De enige overblijvende optie om de waarde van het bedrijf te maximaliseren is een ordelijk faillissement", laat The Weinstein Company weten.

Er was een doorstart mogelijk waarbij het bedrijf van naam zou veranderen en waarbij vrouwelijke leden de meerderheid zouden vormen in de raad van bestuur. De verkoop aan een groep investeerders rond Maria Contreras-Sunday, die nog werkte voor oud-president Barack Obama, is echter afgesprongen.

"We begrijpen dat dit een ongelukkig resultaat is voor onze werknemers, onze kredieteisers en alle slachtoffers, maar de raad van bestuur heeft geen enkele andere keuze dan de waarde van het bedrijf te maximaliseren: een ordelijk faillissement", meldde The Weinstein Company gisterenavond.

Kroniek van een aangekondigde dood

Het zag er al naar uit dat de verkoop van The Weinstein Company moeilijk zou worden, toen het parket van New York eerder deze maand besloot om het bedrijf en zijn stichters (Harvey en zijn broer Bob Weinstein) te vervolgen vanwege "aanhoudend seksueel wangedrag, intimidatie en discriminatie".

Vorig jaar getuigden tientallen vrouwen over grensoverschrijdend gedrag door Harvey Weinstein. Hij werd daarop ontslagen uit de gelijknamige Company. Het waren ook die getuigenissen die de #metoo-beweging in gang hebben gezet.

Meest gelezen