Video player inladen ...

Olivier Goris gaat zowel Eén als Canvas leiden

Canvas krijgt een nieuwe netmanager. Olivier Goris, de huidige netmanager van Eén, zal beide netten gaan leiden. Zo komt er een einde aan de zoektocht naar een nieuwe netmanager bij Canvas. 

De VRT actualiseert de leiding van Eén en Canvas. Olivier Goris wordt manager van beide netten. De voorbije jaren hebben Eén en Canvas hun eigen identiteit scherper gesteld en werden ze opnieuw meer aanvullend voor elkaar. De samenwerking tussen beide netten is de afgelopen maanden intensiever geworden. Met het team van Eén en het team van Canvas gaat Olivier Goris verder op deze ingeslagen weg.

Canvas heeft een unieke positie in het Vlaamse medialandschap. Het blijft ook in de toekomst een heel belangrijk net.

Olivier Goris, netmanager Canvas

“Sinds november ben ik nauw betrokken bij de werking van Canvas”, zegt Olivier Goris. “Ik ontmoette er een straffe ploeg, samen hebben we nagedacht over de sterktes van Canvas en hoe we die verder kunnen ontwikkelen. Door intensief samen te werken met medewerkers van zowel Eén als Canvas voelden we elke dag de kracht van die synergie. Canvas heeft een unieke positie in het Vlaamse medialandschap. Het blijft ook in de toekomst een heel belangrijk net. Ik kijk er naar uit om dit mee vorm te geven."

© VRT - BMUSS

"Eén en Canvas behouden identiteit"

Peter Claes, algemeen directeur Media en Productie benadrukt dat Eén en Canvas elk hun eigen identiteit behouden: “Deze nauwe samenwerking is een logische stap. We geloven dat beide merken zich vandaag vanuit 1 overkoepelende blik beter kunnen wapenen voor de uitdagingen van de toekomst. Die uitdagingen zijn divers.”

Goris zegt dat het niet om een besparingsoperatie gaat: "Het is absoluut géén besparingsoperatie. Het is echt vanuit het geloof dat je vanuit die overkoepelende blik beide netten  in de mediacontext zoals die vandaag evolueert sterker kan maken. De opdracht is niet om een net kleiner te maken of met minder te werken. Dat is absoluut niet het geval, dat zeg ik er uitdrukkelijk bij."

Volgens Peter Claes heeft Olivier Goris “een uitzonderlijk creatief inzicht en kan hij als geen ander makers inspireren en begeleiden". "Hij kan verder bouwen op zijn successen bij Eén en zijn jaren ervaring als tv-maker en creatief directeur bij Woestijnvis. Na enkele maanden van kruisbestuiving ben ik tevreden dat we zijn rol als netmanager van Eén en Canvas kunnen bekendmaken.”