Video player inladen ...

Peeters: "Eerste aanmaning voor betaling factuur moet gratis zijn"

Minister van Consumentenzaken Kris Peeters wil dat een eerste aanmaning om een waterfactuur te betalen in de toekomst gratis is. Hij zal daarover overleg plegen met de watermaatschappijen.

Eerder vandaag had de SP.A aangeklaagd dat sommige water­maat­schap­pijen al bij de eerste aanmaning om een rekening te betalen extra administratieve kosten aanrekenen van 7,5 euro en meer. Volgens de partij zouden ze daar een aardige cent aan verdienen.

Minister Peeters vindt dat dat niet kan en hij wil daarover overleg plegen met de watermaatschappijen. 'Ik vind als minister van Consumentenzaken dat een eerste aanmaning kosteloos kan en moet gebeuren", zegt hij.  

"We hebben al een goed voorbeeld. In de telecomsector is vanaf 1 juli 2018 de eerste aanmaning gratis. Ik vind dat ook in de watersector dit voorbeeld kan en moet gevolgd worden. Ik zal daar met de betrokkenen en de bevoegde ministers verder overleg over plegen om dat ook voor de waterfactuur mogelijk te maken", aldus Peeters.

Video player inladen ...