U hebt nog een paar dagen om goedkopere postzegels te kopen

Donderdag worden postzegels duurder. U betaalt dan 0,84 euro voor een zegel voor een binnenlandse zending. Dat is 0,10 euro meer dan nu. Maar geen nood, de oude postzegels blijven geldig. Allen naar het postkantoor dus.

Luisteraars van het Radio 2-programma “De Inspecteur” kregen vanmorgen de tip om vóór donderdag nog snel postzegels te gaan kopen, want de oude zegels blijven geldig. De luisteraars reageerden massaal. U vindt de reacties hier.

De nieuwe prijzen op een rijtje:

In België
- Bij aankoop van 10 zegels of meer zal de prijs van een postzegel voor een “genormaliseerde zending binnen België” 0,84 euro bedragen. Vandaag is dat 0,74 euro.
- Voor diezelfde postzegel per stuk betaalt u vanaf 1 maart 0,87 euro tegenover 0,79 euro nu.

In Europa
De prijs voor een "genormaliseerde zending binnen Europa" verhoogt naar 1,30 euro bij een minimumaankoop van 5 zegels en naar 1,36 euro als u de postzegels per stuk koopt.

Buiten Europa
Voor zendingen buiten Europa gaat het tarief vanaf 5 postzegels 1,52 euro bedragen. Per stuk is dat 1,58 euro.

Middengroep

Volgens Bpost houdt de prijsverhoging - zoals voorzien in de wet - rekening met de inflatie en de jaarlijkse volumedaling van de briefwisseling. Met de nieuwe tarieven situeert Bpost zich naar eigen zeggen in de middengroep van de Europese postoperatoren en onder de gemiddelde prijs van 0,91 euro van een binnenlandse postzegel binnen de EU.