Willem-Alexander en Máxima poseren in de sneeuw in Lech bij -21 graden

Een jaarlijkse traditie is het: de Nederlandse koninklijke familie die poseert in Lech (Oostenrijk) tijdens hun skivakantie. Al was het dit jaar een tikkeltje meer bibberen voor koning Willem-Alexander, zijn gezin én de pers bij -21 graden in de sneeuw. Willem-Alexander was opnieuw zijn spontane zelve en had liever de camera's gericht op zijn vier vrouwen.

Duidelijke afspraken maken vaak goede vrienden: de fotosessie is al jaren een akkoordje tussen de pers en de Nederlandse royals. Het koningspaar en hun kinderen poseren gewillig voor de camera's en in ruil gunnen journalisten hen de nodige privacy tijdens de rest van hun jaarlijkse skivakantie.  

Deze keer waren de weersomstandigheden lichtjes anders en was het poseren in de sneeuw bij -21 graden. De Nederlandse journalisten konden er op sociale media nog om lachen. De koning werd natuurlijk in beeld genomen, maar maande de pers subtiel aan om toch zijn kroost te filmen of te vereeuwigen. "Heel trots op, je moet dat filmen, dat is véél mooier", verwees hij naar zijn vrouw en de drie A'tjes (Amalia, Alexia en Ariane) bij elkaar. Die toverden meteen een glimlach tevoorschijn.

Jongste dochter Ariane had twee weken geleden nog haar linkerpols gebroken bij het schaatsen. Een journalist van het programma "Blauw bloed" vroeg hoe ze het maakte. Het was Máxima die in haar plaats antwoordde: "Ze kan nog wel skiën, dat is wel heel fijn." Ariane stak wel voor de grap haar linkerarm even omhoog.