BELGA/WARNAND

Wynant na drie legislaturen geen kandidaat-burgemeester meer in Liedekerke

Na drie opeenvolgende mandaten als burgemeester van Liedekerke is Luc Wynant (CD&V) bij de komende gemeenteraadsverkiezingen geen kandidaat meer voor die functie. Lijsttrekker wordt de huidige vierde schepen Steven Van Linthout, bevoegd voor sport, recreatie, jeugd en onderwijs. Wynant duwt samen met Etienne Schouppe de lijst. CD&V trekt naar de verkiezingen onder de naam 'CD&V-plus'.

Bij de verkiezingen in 2012 haalde CD&V acht van de 23 zetels, N-VA zeven, sp.a vijf, Open Vld twee en Vlaams Belang één zetel. CD&V vormt deze legislatuur een coalitie met sp.a. In de strijd voor het burgemeesterschap zal Steven Van Linthout het als lijsttrekker onder meer moeten opnemen tegen Dirk Lodewijk (sp.a) en Berdien Van Den Abeele (N-VA).