50 Cent blijkt dan toch geen bitcoinmiljonair: "Het was goed voor mijn imago"

50 Cent beschikt dan toch niet over een stapel "vergeten" bitcoins ter waarde van 8 miljoen dollar. Dat schrijft The Blast op basis van documenten over zijn aanslepende faillissement. Eerder bevestigde de Amerikaanse rapper het verhaal nog op Instagram.

Hoeveel geld heeft 50 Cent (nog) in kas? Geen kat die het intussen nog weet. Wel blijkt vandaag dat hij alvast niet op een "vergeten" fortuin bitcoins kan bogen. Vorige maand had hij dat bericht nog bevestigd, maar het blijkt niet te kloppen.

Het was TMZ die eind januari uitpakte met het nieuws dat de Amerikaanse rapper liefst 8 miljoen dollar (6,5 miljoen euro) aan bitcoins bezat zonder dat hij dat zelf besefte.

In 2014 liet 50 Cent zich voor zijn album "Animal ambition" voor een deel in de virtuele munt betalen, zo schreef de showbizzwebsite. Die inkomsten was hij klaarblijkelijk vergeten, ook al moest hij in 2015 het faillissement aanvragen.

Op Instagram bevestigde hij zelf het bestaan van zijn bitcoinmiljoenen. "Niet slecht voor een kind van South Side", schreef hij bij een afbeelding van een nieuwsbericht over het verhaal. "Ik ben zo trots op mezelf."

Documenten met betrekking tot zijn aanslepende faillissement die The Blast in handen kreeg, halen het verhaal nu onderuit. Hij schrijft dat hij geen bitcoins heeft en dat hij die ook nooit had. In 2014 aanvaardde hij wel bitcoins als betaling voor "Animal ambition", maar die waren al in Amerikaanse dollar omgezet vooraleer het geld hem bereikte.

Waarom bevestigde hij het bericht dan op Instagram? Omdat het zijn imago goed uitkwam, schrijft hij. "Zolang een verhaal in de pers mijn imago of mijn merk geen onherstelbare schade toebrengt, voel ik over het algemeen niet de nood om het in het openbaar te ontkennen. Dit is zeker het geval wanneer een verhaal mijn imago of mijn merk ten goede komt, zelfs al is het verhaal op een verkeerde interpretatie van de feiten berust of ronduit vals is."