Albanees aangehouden voor mensensmokkel op snelwegparking

De Brugse onderzoeksrechter heeft een 54-jarige Albanees aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dat meldt Frank Demeester, mensensmokkelmagistraat bij het parket West-Vlaanderen. De verdachte werd langs de E40 in Mannekensvere ingerekend.

Het team mensensmokkel van de federale gerechtelijke politie West-Vlaanderen voerde al langer een onderzoek naar een vermoedelijke Albanese mensensmokkelaar. De man was onder andere actief op de snelwegparkings en werd maandag ter hoogte van de parking van Mannekensvere gearresteerd. Op dat moment bracht hij drie Albanese transmigranten, onder wie een 16-jarige, naar de parking langs de E40.

De West-Vlaamse snelwegparkings vormen al enkele jaren het vaste werkterrein van mensensmokkelaars. Ze proberen vluchtelingen op vrachtwagens richting Verenigd Koninkrijk te verstoppen. De laatste weken werden opnieuw meerdere mensensmokkelaars aangehouden voor dergelijke feiten.

Ook de 54-jarige Albanees werd vanochtend door de onderzoeksrechter aangehouden. De Brugse raadkamer beslist vrijdag of de verdachte langer in de cel moet blijven. De transmigranten werden ter beschikking gesteld van de Dienst Vreemdelingenzaken.