Barbra Streisand laat dode hond klonen

Barbra Streisand heeft haar overleden hond laten klonen. Dat vertelt de Amerikaanse superster in een uitgebreid interview met Variety. 2 nieuwe honden zijn het resultaat van de ingreep.

Miss Scarlett en Miss Violet: zo heten de nieuwe honden van Barbra Streisand. De dieren zijn genetisch identiek en dat is geen toeval: allebei zijn het klonen van Samantha, de vorige hond van de Amerikaanse zangeres. Dat onthult ze in de marge van een uitgebreid interview met Variety.

Samantha was een Coton de Tuléar van 14 die vorig jaar overleed. Streisand kon klaarblijkelijk niet zonder meer afscheid van haar hond nemen en liet voor haar dood cellen uit haar bek en maag halen. Op basis daarvan liet ze Miss Scarlett en Miss Violet in het laboratorium maken.

"Ze hebben verschillende persoonlijkheden", zegt Streisand. "Ik wacht tot ze wat ouder zijn om te zien of ze de bruine ogen en de ernst van Samantha hebben."

Streisand heeft nog een derde hond, eveneens een Coton de Tuléar. Dat is op zijn beurt een verre verwant van Samantha. Ze gaf het dier de naam Miss Fanny omdat zijn moeder Funny Girl heet, dezelfde naam als de beroemde film uit 1968 waarin Streisand de hoofdrol speelt en waarin haar kapper haar als Miss Fanny aanspreekt.