Video player inladen ...

Bram Willems: "Kendrick Lamar is nu op het toppunt van zijn kunnen"

Vanavond staat Kendrick Lamar in het Sportpaleis in Antwerpen, een optreden waar door de fans al lang naar uitgekeken wordt.  En terecht, volgens Bram Willems van Studio Brussel. "Ik verwacht een zotte sfeer en een heel goede show, hij is nu op het toppunt van zijn kunnen." 

"Kendrick Lamar is zonder twijfel de grootste rapper van zijn generatie", stelt Bram Willems. "Hij is er in 5 jaar tijd in geslaagd om 3 legendarische hiphopalbums te maken. Van in het begin spreekt hij ook een breed publiek aan.  Hij wordt omarmd door de blanke indie-lovers, mensen die misschien iets meer van gitaren houden, maar ook door de Afro-Amerikanen. In Amerika is hij een absolute superster. Grote artiesten zoals Taylor Swift en U2 hebben al met hem samengewerkt en daardoor heeft hij nu ook het grote poppubliek mee." 

Lamar heeft daarnaast een uitstekende live-reputatie. Willems heeft het over "een supergoeie flow". "Live hiphopoptredens durven al wel eens tot een soort brij verworden. Kendrick Lamar doet het meestal met een full live band, dus niet alles op tape. Hij slaagt erin om heel het podium in te nemen."

"Je kan hem woord voor woord begrijpen. De teksten staan bij hem voorop. Zijn optredens zijn ook heel muzikaal. In Amsterdam heb ik gezien dat heel veel mensen zijn teksten van buiten kennen. Hij legt zijn nummers vaak stil om het publiek 3 à 4 keer te laten meeroepen en scanderen." 

Volgens Bram Willems is het nu het ideale moment om Lamar live te zien. "Ik verwacht een zotte sfeer vanavond. Hij staat zo scherp. Hij is op het toppunt van zijn kunnen. Het is een show die je vanavond moet zien, want ik weet niet wat de komende jaren van zijn carrière gaan brengen."

Deze zomer staat Kendrick Lamar ook nog op Pukkelpop, op zaterdag 18 augustus is hij er headliner.