Brandweermannen gaan tot het uiterste om kat te reanimeren

Het leven hangt soms aan een zijden draadje. Dat mocht deze kat ervaren, nadat ze samen met haar baasje gered was uit een brandend appartement in de Russische stad Volgograd. De Russische brandweer die ter plekke geroepen was, kon ternauwernood het huisdier uit de vlammen redden. Het beest, door de rook bevangen, leek dan ook haar laatste adem te gaan uitblazen. Maar dat was buiten de wil van deze brandweermannen gerekend, die het dier koste wat het kost in leven wilden houden.

De huilende eigenares maande de brandweermannen dan ook aan hun best te blijven doen. En dat deden ze: niet alleen werd een zuurstoftank ingeschakeld, een van de brandweermannen bleef ook op de borst van het dier drukken, als ware hij hartmassage aan het toepassen.

Ondanks het feit dat het dier amper nog ademde, lukte het de brandweer uiteindelijk toch haar weer springlevend te krijgen. Samen met haar baasje kon daardoor dit hachelijke avontuur afgesloten worden. Met dank dus aan de brandweermannen, die de noemer "heldhaftig" opgespeld kregen.

Het leverde alvast volgende opmerkelijke beelden op: