Video player inladen ...

Ivanka Trump: "Ongepast om aan dochter te vragen of ze beschuldigingen aan adres van haar vader gelooft"

Ivanka Trump heeft in een gesprek met de Today Show gezegd dat ze het ongepast vindt dat er aan haar gevraagd wordt wat ze van de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van haar vader, president Donald Trump, vindt. "Zeker wanneer hij duidelijk heeft aangegeven dat het niet waar is." 

Het was Peter Alexander die Ivanka Trump de vraag stelde: "Geloof je de mensen die je vader beschuldigen van seksueel wangedrag?" Die vraag viel niet in goede aarde bij Ivanka Trump. Toch antwoordde ze minzaam: "Ik denk dat het vrij ongepast is om aan een dochter te vragen of ze de mensen die haar vader beschuldigen gelooft, wanneer hij zelf duidelijk heeft gezegd dat het niet waar is", zei ze. 

"Ik denk niet dat het een vraag is die je aan andere dochters zou stellen”, voegde Ivanka Trump eraan toe. "Ik geloof mijn vader, ik ken mijn vader. Ik ben zijn dochter, ik denk dat ik het recht heb mijn vader te geloven."

De beschuldigingen van seksueel wangedrag aan het adres van president Trump dateren al van in de verkiezingsperiode in de herfst van 2016. Toen dook een geluidsopname op waarin Trump zich denigrerend uitliet over vrouwen ("And when you're a star, they let you do it, you can do anything... grab them by the pussy"). Trump heeft de beschuldigingen die daarop volgden steeds afgedaan als "verzonnen verhalen". Ivanka Trump werkt als adviseur van haar vader in het Witte Huis. 

Bekijk hieronder het fragment uit het interview: