Jean-Pierre De Groef ambieert vierde ambtstermijn als burgemeester Machelen

In Machelen trekken SP.A, Spirit en Groen bij de komende gemeenteraadsverkiezingen voor de derde opeenvolgende keer in kartel naar de kiezer. Jean-Pierre De Groef (SP.A, links op foto), die er al sinds 2000 burgemeester is, trekt opnieuw de lijst. 

Bij de verkiezingen in 2012 haalde SP.A-Spirit-Groen 11 van de 23 zetels. Het kartel vormt deze legislatuur een coalitie met CD&V (5 zetels).

SP.A levert 15 van de 25 kandidaten, Spirit 6, Groen 3 en er is 1 onafhankelijke kandidaat. Op de nummers twee en drie staan Tessa Verberckmoes (Groen) en Gregory Lagae (Spirit). De uittredende schepenen Dirk De Wulf en Rony Debeerst staan op vier en vijf. De andere schepenen van het kartel Hilde Anciaux en Marco Verberckmoes staan onderaan de lijst.