Partij van Abou Jahjah zal ook in Mechelen lijst indienen bij gemeenteraadsverkiezingen

"Be.One", de partij van Dyab Abou Jahjah zal ook in Mechelen opkomen bij de gemeenteraadsverkiezingen. Rudi Nees, ex-Open VLD, zal sterkhouder zijn van de lijst, al wil Jahjah niet bevestigen dat Nees de lijst ook zal trekken. Be.One zal al zeker een lijst indienen in Brussel, Antwerpen en Mechelen. Verder willen ze ook naar de kiezer trekken in verschillende Limburgse steden, al is niet duidelijk waar.

Rudi Nees heeft tussen 1995 en 2006 in de gemeenteraad van Sint-Katelijne-Waver voor Open VLD. Hij zal in Mechelen een kopstuk zijn voor Be.One, maar het is niet duidelijk of hij de lijst ook zal trekken.

"Wetende dat ik een uitgesproken afkeer heb van racisme, fascisme, en extremisme, en dit op alle vlakken wil bestrijden, wil ik dit doen samen met alle burgers van Mechelen, en niet alleen vanuit een autochtone hoek maar vanuit een gekleurd palet van culturen en meningen", klinkt het bij Nees.

Be.One heeft nu al sterkhouders in Antwerpen, Brussel en Mechelen. Volgens Dyab Abou Jahjah zal de partij zeker ook naar de kiezer trekken in verschillende Limburgse steden. "Denk maar aan Genk en Beringen", zegt Jahjah.