Recordaantal bezoekers voor tentoonstelling William Kentridge in Brugge

De tentoonstelling "William Kentridge. Smoke, ashes, fable" in het Sint-Janshospitaal sloot afgelopen zondag de deuren met een bezoekerstotaal van 43.186 bezoekers.

In totaal bezochten 43.186 bezoekers de expo "William Kentridge. Smoke, ashes, fable" in het Sint-Janshospitaal in Brugge. William Kentridge is een van de belangrijkste hedendaagse Zuid-Afrikaanse kunstenaars. 

Dat bezoekersaantal is een record voor Musea Brugge: “Nooit eerder trok een tentoonstelling actuele kunst in Brugge zoveel belangstelling en waardering van de (inter)nationale media”, zegt Burgemeester Renaat Landuyt (SP.A). 

Ruud Priem, conservator van het Hospitaalmuseum: “In vergelijking met dezelfde periode in 2016-2017 lag het bezoek nu 85% hoger. We merkten dat opvallend veel Bruggelingen de weg naar het Sint-Janshospitaal vonden, maar er kwamen ook verschillende mensen van ver buiten de regio om Kentridge’s werk te zien in dit bijzondere kader."