Rijverbod en celstraf voor dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf in Pittem

De rechtbank in Brugge heeft een 25-jarige man veroordeeld tot drie jaar rijverbod en 24 maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden met uitstel. De Fransman pleegde in 2016 vluchtmisdrijf nadat hij een 67-jarig fietsster had doodgereden in Pittem, in West-Vlaanderen. 

Op 18 november 2016 werd langs de Brugsesteenweg in Pittem een fietsster doodgereden. Een auto probeerde langs rechts en over het fietspad een vrachtwagen in te halen en reed daarbij de vrouw aan. Het slachtoffer werd tegen de vrachtwagen gekatapulteerd en overleed ter plaatse. 

De bestuurder belandde met zijn auto in de gracht, maar de man uit Tourcoing vluchtte te voet verder. De beklaagde belde een taxi en liet zich naar huis voeren. De volgende dag ging hij zich aangeven bij de Franse politie en werd hij  overgeleverd aan ons land. Uiteindelijk werd hij na anderhalve maand voorhechtenis op borgtocht vrijgelaten. 

Spijt

Op de zitting legde de Fransman uit dat hij spijt heeft van zijn daden. Door een ruzie met zijn vriendin was hij op het moment van het ongeval naar eigen zeggen helemaal van de kaart. Hij schreef ook een brief met spijtbetuigingen naar de familie van het slachtoffer.

De politierechter veroordeelde hem uiteindelijk tot 24 maanden gevangenisstraf, waarvan drie maanden met uitstel. Hij kreeg ook een geldboete van 3.600 euro en een rijverbod van drie jaar opgelegd. Dat rijverbod is enkel geldig in België.