Reuters

Rusland gebruikt veto tegen kritische VN-resolutie voor Iran

Rusland heeft maandag zijn veto gesteld tegen een resolutie van de VN-Veiligheidsraad over Jemen. De resolutie zou Iran bekritiseren omdat het de levering van Iraanse raketten voor Houthi-rebellen geen halt zou toeroepen. Enkele dagen geleden nog werd Rusland ervan beschuldigd dat het de oproep tegenhield van de Veiligheidsraad tot een wapenstilstand van dertig dagen in Syrië.

In Jemen is sinds 2014 een machtsstrijd aan de gang tussen de internationaal erkende president Abd Rabu Mansour Hadi en de Houthi-rebellen, die gesteund worden door Iran. In maart 2015 begonnen Saoedi-Arabië en zijn soennietische bondgenoten bombardementen op Jemen tegen de sjiitische groep, toen die begon op te rukken naar Hadi's zuidelijke machtsbasis in Aden.