Video player inladen ...

Verviers gaat Etterbeek achterna om daklozen te arresteren

In navolging van burgemeester Vincent De Wolf van Etterbeek geeft de burgemeester van Verviers, Muriel Targnion, de lokale politie opdracht om daklozen desnoods te arresteren als ze niet naar de nachtopvang willen in de huidige vrieskou. Ook andere gemeenten of steden, zoals Charleroi, waren het voorbeeld al gevolgd.

Volgens de burgemeester Verviers weigerden verschillende daklozen om naar de nachtopvang te gaan. "Ik gaf politie opdracht om bijkomende patrouilles uit te voeren de komende drie nachten, want er worden deze nacht temperaturen tot -12 graden verwacht, dinsdag tot -8 en woensdag tot -5. Personen die buiten willen slapen, moeten adminstratief aangehouden worden", zei Targnion aan het einde van de gemeenteraad.  

Ook Charleroi, Brussel en Etterbeek hadden eerder al beslist om daklozen administratief aan te houden als ze niet vrijwillig meegaan naar de winteropvang. Het is te gevaarlijk nu om op straat te blijven slapen, zeggen de gemeentebesturen, daklozen riskeren te onderkoelen en zo te sterven.

Video player inladen ...