Archieffoto

Zeker 25 burgerdoden bij Amerikaanse luchtaanval in de Oost-Syrië

Bij een Amerikaanse luchtaanval in de Oost-Syrische regio al-Shaafa zijn minstens 25 doden gevallen, van wie zeker de helft vrouwen en kinderen. Dat meldt het Syrisch Observatorium voor de Mensenrechten (SOHR).

In Oost-Syrië, in de regio al-Shaafa zijn bij een Amerikaanse luchtaanval minstens 25 doden gevallen. 

Legerwoordvoerder kolonel Ryan Dillon zei dat, als er bij de raid burgerslachtoffers zijn gevallen, die "in de maandelijkse lijst van het Pentagon worden opgenomen". Die lijst omvat traditioneel naar schatting hooguit 15 procent van het werkelijke slachtoffercijfer. De regio geldt als één van de laatste bolwerken van terreurorganisatie Islamitische Staat (IS) in Syrië.     

Na de offensieven in het noorden van Deir ez-Zor en  de stad al-Raqqa wisten nog veel jihadisten richting de bergen te ontsnappen. In Raqqa was dat nadat de coalitie een akkoord met de jihadisten had gesloten, meldde destijds de Britse openbare omroep BBC.