Door ijs gezakte schaatser overleden in Nederland

In Nederland is een schaatser die door het ijs was gezakt in de gemeente Hank (Noord-Brabant) overleden. Het gaat om een 75-jarige man uit Sleeuwijk.

Een schaatser die vanochtend in Nederland, in de gemeente Hank, door het ijs zakte, is overleden. Het incident gebeurde volgens de politie bij de polder Middelland, die aan de rand van natuurgebied De Biesbosch ligt. De man werd uit het water gehaald en in zorgelijke toestand naar een ziekenhuis gebracht. Daar is hij overleden.

Op veel plekken in Nederland is het ijs nog onbetrouwbaar. In het Utrechtse dorp Nieuwer Ter Aa zakten twee kinderen door het ijs, in Houten overkwam dat ook een kind. Op het Henschotermeer in Woudenberg werd een volwassene naar een ziekenhuis gebracht na door het ijs te zijn gezakt. In Amstelveen moest iemand uit het water van de Amstelveense Poel worden gehaald.

Ook in België, in Brugge is een Nederlandse man door het ijs gezakt op de Assebroekse Meersen. De 74-jarige man raakte levensgevaarlijk gewond.