Video player inladen ...

Herman Brusselmans trakteert 10 lezers (én Joke Van de Velde) op etentje

Naar aanleiding van zijn nieuwe boek "Feest bij de familie Van de Velde" nodigt Herman Brusselmans 10 lezers uit voor een etentje in Gent. Dat zegt hij in "Van Gils & gasten". Ook ex-Miss België Joke Van de Velde schuift mee aan tafel.

Een half jaar na zijn vorige roman "Hij schreef te weinig boeken" heeft Herman Brusselmans met "Feest bij de familie Van de Velde" alweer een nieuw boek klaar. In plaats van een klassieke boekvoorstelling, neemt de auteur 10 lezers mee uit eten.

"Via een website kun je je inschrijven", legt hij vanavond in "Van Gils & gasten" op Eén uit. "We kiezen 10 mensen uit die samen met mij op 30 maart in Gent mogen gaan eten. Ook Joke Van de Velde komt mee omdat zij de bekendste Van de Velde van Vlaanderen is."

In tegenstelling tot "Hij schreef te weinig boeken" is "Feest bij de familie Van de Velde" geen autobiografisch boek. ""Hij schreef te weinig boeken" heeft me bloed, zweet en tranen gekost. Ik zat mezelf op de hielen. Het was niet echt ontspannend."

In dit boek moet niemand de diepere waarde van het leven zoeken, enkel bullshit

Herman Brusselmans

"Als een soort compensatie heb ik nu een heel ander boek geschreven. Een fictief boek waarmee ik mezelf in de eerste plaats amuseer en hopelijk de lezer ook. In dit boek moet niemand de diepere waarde van het leven zoeken, enkel bullshit."

"Ik heb niet echt een onderwerp in mijn boeken, tenzij mijn eigen leven. Ik heb bewondering voor iedereen die een onderwerp kiest en daarover een geëngageerde roman schrijft, maar voor mij is een roman iets anders. Ik wil spelen met de wetten van de literatuur. Ik wil die omkeren, ontkennen, opnieuw gebruiken. Ik wil erover zeveren zodat alles neerkomt op: dit is een hoop bullshit, onzin, maar probeer je ermee te amuseren."