Man sterft na incident op luchthaven Charleroi

In de luchthaven van Charleroi is vorige week vrijdag een Slovaakse man de toegang geweigerd tot een vlucht naar Slovakije. De man zou te gewelddadig geweest zijn. Daarop beslist de politie om hem mee te nemen naar een cel, maar daar kreeg hij een hartstilstand en raakte in coma. Gisteren is de man overleden. Het parket onderzoekt de zaak. 

Afgelopen vrijdag wou de Slovaakse man van 39 een vlucht nemen naar Slovakije. Toen iedereen aan boord van het vliegtuig mocht gaan, zorgde de man voor moeilijkheden. "Zo duwde hij een van de hostessen", zegt het parket van Charleroi. "De piloot heeft bijgevolg beslist om de passagier de toegang tot het vliegtuig te weigeren. Hij werd vervolgens teruggestuurd naar het tarmac."

Maar de man rebelleerde omdat hij geen plaats kon nemen in het vliegtuig. Omdat hij erg geënerveerd geweest zou zijn, nam het luchthavenpersoneel contact op met de federale politie van de luchthaven. Die heeft beslist om de man mee te nemen naar een cel.

Op dat moment is ook een dokter ter plaatse gekomen, die naging of de man de nacht in de cel kon doorbrengen. De bedoeling was dat hij bij zijn positieven kon komen.  

Een hartstilstand in zijn cel

Maar tijdens de nacht zou de man vreemd gedrag vertoond hebben. "Hij heeft zichzelf zware verwondingen toegebracht", zegt het parket. "De politie is gedurende verschillende minuten moeten tussenbeide komen om de man te overmeesteren."

Vervolgens heeft de politie een dokter opgeroepen om de man te verzorgen. Maar op het moment dat de dokter arriveerde, kreeg hij een harstilstand. "Ze hebben de man nog proberen te reanimeren. Maar op weg naar het ziekenhuis, raakte de man in comateuze toestand", aldus het parket. Gisteren is hij uiteindelijk overleden. Het parket van Charleroi onderzoekt de zaak. 

Volgens sommige bronnen had de man mogelijk psychologische problemen.