Nu al protest tegen locatie nieuwe sluis Zeebrugge

"'t Is de keuze voor de goedkoopste maar de slechtste locatie! Zeebrugge wordt onleefbaar als er een nieuwe zeesluis komt op de plaats van de Visartsluis." Dat zegt de werkgroep Leefbaar Zeebrugge. "Een sluis op die plaats zal ons dorp letterlijk in twee splitsen", zegt die werkgroep van Zeebruggelingen.

De Vlaamse regering zal het pas overmorgen officieel beslissen maar gisteren lekte uit dat de nieuwe sluis van Zeebrugge er komt op de plaats van de oude Visartsluis. En er is meteen al een felle reactie van Leefbaar Zeebrugge. "Een sluis op die plaats is een gevaar voor de gezondheid van de mensen die vlakbij wonen", zegt Johan Mestiaen van Leefbaar Zeebrugge.

Bezetting

Leefbaar Zeebrugge kondigt ook al een protestactie aan. Op 17 maart wil de werkgroep de Visartsluis bezetten.