Video player inladen ...

Trump ziet "trouwe metgezel" Hope Hicks vertrekken als communicatiedirecteur

De Amerikaanse president Donald Trump moet alweer op zoek naar een nieuwe communicatiedirecteur. Hope Hicks, die ook nauw betrokken was bij zijn verkiezingscampagne, heeft haar ontslag gegeven.  

Met Hope Hicks verliest president Trump een van zijn meest trouwe metgezellen. Hicks was van in het begin betrokken bij de verkiezingscampagne van Trump. Ze was verantwoordelijk voor de communicatie en trad op als woordvoerder.

Haar gebrek aan ervaring in de politiek weerhield haar er niet van om ook in het Witte Huis belangrijke communicatierollen op te nemen. Zo nam ze in september vorig jaar het roer over van communicatiedirecteur Anthony Scaramucci, die het maar enkele dagen had uitgehouden als directeur.

Volgens bronnen in het Witte Huis slaagde ze erin om orde op zaken te stellen en de relatieve rust in het communicatieteam te laten terugkeren.

9 uur ondervraagd

Gisteren werd Hicks nog 9 uur lang op de rooster gelegd door de commissie die onderzoekt of er sprake was van Russische inmenging bij de presidentsverkiezingen van 2016. Volgens het Witte Huis heeft die ondervraging niks te maken met het ontslag van vandaag.

Trump heeft al gereageerd op het ontslag van Hicks. "Hope is fantastisch en ze heeft het uitstekend gedaan de afgelopen drie jaar. Ze is uitermate intelligent en bedachtzaam. Ik zal ze missen."

Hicks wil naar eigen zeggen andere opportuniteiten najagen. Ze vertrekt wel niet meteen. Dat zou pas binnen een paar weken gebeuren.