Video player inladen ...

Allemaal Amerikaan: oog in oog met Ariana Hawk

Elke zaterdag laat onze Amerikacorrespondent Björn Soenens een gewone Amerikaan aan het woord. Dit is het verhaal van Ariane Hawk, 27 jaar, uit Flint, Michigan.

Ariana Hawk is een alleenstaande moeder van 5 kinderen. Ze worstelt met het bestaan, moet schrapen om rond te komen. 

Ariana werkt deeltijds als loketbediende bij Speedway, een lokaal tankstation. Als zwarte Amerikaanse in een arme buurt van Flint heeft ze soms het gevoel dat ze onzichtbaar is voor de wereld. "It’s like we don’t even exist."

Ariana betaalt meer dan 150 dollar per maand voor vervuild leidingwater. 

Ariana krijgt wat hulp van haar moeder om mee voor de kleine kinderen te zorgen. Eén van haar zoontjes heet Sincere. Sincere is vijf en heeft al jaren last van loodvergiftiging door het vervuilde water van Flint, een nationaal schandaal.

Sincere kwam begin 2016 zelfs met zijn foto op de omslag van Time Magazine: de vergiftigde kinderen van Flint. Ariana betaalt meer dan 150 dollar per maand voor vervuild leidingwater. Er lopen op dit moment monsterprocessen tegen nalatige functionarissen en politici. Ariana is een sterke, moedige vrouw die haar strijd tegen Het Systeem niet opgeeft. 

Allemaal Amerikaan

VS-correspondent Björn Soenens reist op zijn reportagereizen kriskras door Amerika en komt veel gewone Amerikanen tegen. Ieder heeft zijn verhaal en onze man tekent die graag op.  In de loop der weken en maanden zullen de korte videoverhalen van al die Amerikanen een soort staalkaart vormen van de Verenigde Staten, een doorsnee van de diversiteit. Een soort State of the Union.

Hoe staat het land ervoor? Wat denken de gewone Amerikanen zelf? Waar dromen Amerikanen van? Wat hopen ze? Waar zijn ze bang voor? Hoe kijken ze naar hun eigen leven? In korte videogetuigenissen vertellen ordinary Americans – terwijl ze recht in de camera kijken - wie ze zijn, waar ze vandaan komen, en wat ze verwachten van hun leven.