Tarantino brengt "dreamteam" Brad Pitt en Leonardo DiCaprio samen in Charles Manson-film

Brad Pitt zal naast Leonardo DiCaprio een rol vertolken in de nieuwste film van Quentin Tarantino, "Once upon a time in Hollywood". De verhaallijnen spelen zich af in Los Angeles in 1969, op het hoogtepunt van de hippiecultuur. Tarantino kijkt uit naar de "dynamiek" die het duo Pitt-Caprio zal teweegbrengen.

Tarantino werkte negen jaar geleden al samen met Brad Pitt voor "Inglourious basterds". Die film was goed voor acht Oscarnominaties. De regisseur maakte met Leonardo DiCaprio "Django unchained" (2012), dat ook vijf keer genomineerd werd voor een Oscar. Maar het is de eerste keer dat hij het zogenoemde "dreamteam" samenbrengt.

Rick en Cliff, en Sharon Tate als buurvrouw

"Once upon a time" wordt tegen begin augustus 2019 in de zalen verwacht. DiCaprio speelt Rick Dalton, een voormalige western tv-ster. Pitt is Cliff Booth, de man die jarenlang de stuntman was van Rick.

Beiden vechten ervoor om het te maken in een Hollywood die ze niet meer herkennen. Rick heeft Sharon Tate (de vrouw van Roman Polanski, die bruut om het leven werd gebracht door sekteleider Charles Manson en zijn volgelingen, red.) als bekende buurvrouw.

In 2019 zal het ook exact vijftig jaar geleden zijn dat Tate werd vermoord. "Once upon a time" is de eerste film die Tarantino draait zonder The Weinstein Company. Tarantino kwam onlangs nog in slecht daglicht te staan toen zijn muze, actrice Uma Thurman, hem van mishandeling op de set van "Kill Bill" beschuldigde.